Jamiem Noraiem

  Home All hazzanim Sjabbat Laienen Per maand Jom Tov (regalim) Jamiem Noraiem Chazzanoet thuis

Rosj Hasjana
Kol Nidre
Sjachariet
Moesaf
Mincha
Ne'iela

Jamiem Noraiem

De diensten van de Jamiem Noraiem zijn door M. Bloemendal in de jaren 1981-1982 op cassettebandjes gezet. Rosj Hasjana staat op bandjes 1 t/m 3a. Jom Kippoer staat op bandjes 3a t/m 6. Deze bandjes zijn nog slechts beperkt beschikbaar en de kwaliteit van de bandjes is sterk achteruit gegaan (sommige exemplaren zijn niet meer af te luisteren). Door hun karakter zijn ze alleen sequentieel te beluisteren, en alleen op een 'ouderwetse' cassette recorder af te spelen. Bovendien staat alles er maar één keer op. Het is daarom voor de aanstaande chazan niet eenvoudig om een complete dienst te leren en voor de ervaren chazan lastig om een enkel stukje nog even te beluisteren. 
Op de onderliggende web pagina's is elke dienst volledig uitgewerkt in kleine stukken in tabellarische vorm, met verwijzing naar de betreffend pagina in machzor 'Atirat Jischak, uitgave NIK 1983.

Bij de bandjes is een beschrijving met aantekeningen voor de chazan. Deze aantekeningen zijn in de tabellen opgenomen. De volledige banden zijn ook digitaal beschikbaar, zie op de betreffende pagina's.

De diensten van Rosj Hasjana staan op een web pagina, de vijf diensten van Jom Kippoer zijn over vijf web pagina's verdeeld. Dit komt de overzichtelijkheid ten goede.

Rosj Hasjana (compleet)
Jom Kiepoer
Kol Nidre
Sjachariet
Moesaf
Miencha
Ne'iela

Wij hebben ervoor gekozen om de bandjes van M. Bloemendal te gebruiken als basis om mee te leren omdat alleen deze de complete de diensten weergeven. Deze site bevat echter ook delen van de diensten ingezongen dor andere chazaniem. Onderaan elke pagina waar relevant, staan hyperlinks naar deze opnames. Het is aan te raden deze stukken te beluisteren om zo het repertoire van de chazaniem te kunnen vergoten.

 
      © Copyright NIK & JBS, 2017-2019                        page last update: 24 jan 2019